Tutorial : Scroll Box
Wednesday, 18 July 2012, ϟ 0 shout(s)


Assalamualaikum .

Dah lama tak buat tutorial . Kali ini , saya Qis nak ajar macam mana nak buat Scroll Box . Apa itu scroll box ?

Kalau nak tahu . That is scroll box . Apa fungsi scroll box ? Scroll box ni dapat menjimatkan ruang blog korang . Korang boleh letak apa-2 kat scroll box even gamba boyfriend korang . Ngee~ Okey . Now let get started !

First . Korang Log In blog korang pergi dashboard then page element , design and Add a gadget . Lepastu korang copy code yang Qis bagi ni .

<div style="border: 1px solid rgb(153, 255, 255); overflow: auto; width: 250px; height: 320px; text-align:; "> <a href="<HTML CODE GAMBAR KORANG" /></a>

<br/> TEXT KORANG </div>

Then , korang save and siapp ! Goodluck guys !




new past