Tutorial : Letak Widget Twitter Dalam Blog
Friday, 24 August 2012, ϟ 0 shout(s)

Assalamualaikum .

Come up dengan tuto lain . Kali ni Qis nak ajor acano nak letak widget twitter dalam blog korang . But untuk yang ada twitter jerlah , yang takdak twitter .. Hermm . Tak tahu lah .


Credit to Mr.Google
 
First
Pergi dekat Google then taip Twitter Widget .
 
Second
And then dia ada keluar macam ni right ?
 
Korang click My Websites
 
                                                                           Third
Lepastu dia keluar macam ni pulak kan ?
 
Click Profile Widget
Fourth
Dah click Profile widget and then keluar macam ni pulak kan ?
 
Korang ubah la apa yang patut yang dah aku anak panahkan tu :)
Lepas korang dah siap :) Korang click Finish&Grab Code tu :)
 
Lepastu , korang bukak Dashboard > Design > Page Elements > Add A Gadget > HTML/Javascript .
 
Korang paste code tu dekat HTML/Javascript tu tadi and then save !
 
Gudluck !
 
 

new past