Tutorial : Letak Ayat Copyright
Sunday, 9 September 2012, ϟ 0 shout(s)

Assalamualaikum.


Haaa . Mungkin ramai yang dah tahu macam mana nak letak ayat copyright but ada jugak member saya yang still taktahu macam mana nak buat oke . Tutor ni direquestkan oleh member saya Aishah . Tapi , saya nak minta maaf kat Aishah sebab saya ta reti nak buat ayat copyright guna blogskin . Ini hanya untuk template biasa or denim template macam saya :)

Oke kita mulakan tutor kita :) Cuba youall tengok blog saya . Perasan tak dekat sidebar ada copyright like this ..


Haaa . Macam ni caranya ..

1. Dashboard > Design > Edit HTML
2. Cari kod ini . ( Tekan CTRL-F untuk memudahkan pencarian )
</body>   
3. Lepastu , paste code yang ni kat bawah kod yang korang cari tadi .
 <script type='text/javascript'>    window.setTimeout(function() {        document.body.className = document.body.className.replace(&#39;loading&#39;, &#39;&#39;);      }, 10);  </script><center>TULIS AYAT COPYRIGHT KORANG KAT SINI</center>
4. Sebelum korang save , better preview dulu . Kalau takda error baru save :)

new past