Tutorial : Macam Mana Nak Tag Orang Dalam Post
Sunday, 16 September 2012, ϟ 0 shout(s)

Assalamualaikum .


 Biasanya , kita tag orang dalam post bila ada join segemn ke GA or contest . Mesti penganjur suruh tag 5 orang la 3 orang la kan ? So , ada yang still tak tahu macam manan nak tag orang dalam post . Jadi , sila ikut step di bawah kay ?

1. Dashboard > New Post

2. Click dekat tulisan yang bertulis  LINK  tu . Macam ni ..


3. Lepastu , keluar pop-up window macam nikan ?


4. Yang "Which URL Should This Link Go To ?" korang taip la link blogger yang korang nak tu . Then , text tu display tu , korang letak je macam " Si Comel " . Ataupun nama blogger tersebutkay .

5. Lepastu , tekan ok . Then publish post . Mudahkan ?

new past