Tutorial : Tukar Font Post Title Dan Sidebar
Saturday, 29 September 2012, ϟ 2 shout(s)

Assalamualaikum .



Assalamualaikum . Kali ni nak ajar macam mana nak tukar Font Post Title Dan Sidebar .

Dashboard > Template > Edit HTML
CTRL-F/F3 and find this code .


h2 {


That code adalah untuk sidebar tau !
Pastu , korang jenjalan kat situlah then ada nampak tak code ni ?

 font: $(widget.title.font); 

Buang codes tu then ganti dengan codes ni ...

font-family:NAMA FONT; 

Ni pulak untuk Font post title ...

h3.post-title { 

Jenjalan kat situ and terjumpa kod ni tak ?

font: $(post.title.font); 

Buang codes tu ganti dengan codes di bawah .....

font-family:NAMA FONT; 

Nama font tu tukar la dengan apa font yang korang nak oke . Lepastu preview then save !


new past