Tutorial : Cara Nak Guna CTRL-C
Sunday, 28 October 2012, ϟ 0 shout(s)

Assalamualaikum !


Hari tu, ada member Qis tanya.. Dia nak guna tutorial blog someone nieh tapi bila dia nak copy code, takada fungsi right click.. Itu namanya, orang tu dah disable right click supaya takda copypig copy code dia.. Tapi, walaupong dia disable right click, kita boleh guna fungsi CTRL-C.. Korang boleh guna CTRL-C kalau orang tu disable right click tau.. Blog mana2 pong boleh guna fungsi tu.. 

Tapi, ada satu lagi pertanyaan.. Dia taktahu mana dia CTRL-C.. Memang ramai tanya CTRL-C tu apa.. ? Oke, cuba korang tengok keyboard Laptop/Comp korang.. Ada tak button CTRL? Button tu bentuk macam ni..


Jumpa tak? Oke, sekarang kalau korang nak copy code apa2, korang press CTRL tu serentak dengan huruf C.. Paham tak? *Garu kepala* .. Kalau paham baguslah.. Sekarang korang boleh copy coding tutorial blogger untuk decorate blog korang ! Assalamualaikum :)

new past