Be Strong UPSR Candidates !
Friday, 2 November 2012, ϟ 0 shout(s)

Assalamualaikum ! Salam 1 Malaysia !

Tak lama lagi result UPSR will coming.. Seriously, mesti korang yang menghadapi UPSR tahun ni takut right ? Siapa tak takut kan ? If rsult buruk bukan kita je sedih or dapat malu , our parents pong akan sedih and malu jugak right ? Kalau youall dah buat yang terbaik .. yakin yang korang boleh achieve 5A's but kalau korang rasa korang tak buat yang terbaik .. You have to think positively .. Qis pun pernah hadapi preassure macam youall tambah2 lagi bila banyak family members kita tanya UPSR macam mana right ? HeheXD .. Okey, hari ni nak share and bagi ceramah free dekat bakal adik 5A kita ni kay..


Okey, time Qis amik UPSR that's mean tahun lepas .. Memang lot of pressure ! Extra class berlambak gila you know but ibu always remind me jangan skip walau satu pong Extra class .. She always say this to me ...

" Kalau nak berjaya , kita kena berusaha .. Tapi kalau nak berjaya tapi tak berusaha .. We are nothing ! So , please study hard .. Boleh tak kakak ? "
That's words buat Qis never give up .. Qis belajar and ibu Qis suruh habiskan 1 book in one month ! You know what a lot of preassure my mom gived ?  Betapa susahnya nak habiskan 1 book in a month ! Damn ! Stress gila lah babe ! Then , ibu tekankan dekat maths and science cause Qis lemah subjek tu .. Lepastu , Qis buat banyak study group lepas sekolah .. Dapat jugaklah share ilmu sikit2 dengan member and so on..

After that , Qis buat solat hajat and berdoa panjang gila lepas solat .. Ibu always remind me to do that ! Dia kata manlah tahu doa Qis dikabulkan .. Bersyukur sangat .. Ibu harap Qis dapat sekurang kurangnya 4A's and Qis cuma target 2A's sebab I know my BM Pemahaman always get B and science and maths I've always got C ! Oh my god ! Takut gila !


Lepastu , tibalah hari yang dinanti nantikan .. HARI MENGAMBIL RESULT UPSR ! Takut meyh .. Datang sekolah kaki terketar2 and tengok ada meber Qis dah nangis ketakutan .. Bila tengok orang takut automatically kita takut right ? Oh damn ! Takut takut takut and takut penuh dalam otak ni haaa ! Then , we have to berkumpul dekat dewan peperiksaan .. And 2 hours after that , our penolong kanan 2 datang bawak envelope yang dalamnya tu slip result ler ! Ouh ! Takut ! Ibu Qis dekat luar dewan senyum je padahal Qis menangis berlagu Justin Bieber dah tau ! Cikgu kata nak umumkan yang 4A's dulu tau .. Oke2 ! Takutnya !

Finally ! I am the second girl and the fifth person who get 4A's 1B in UPSR ! Ohmygod ! Thanks god ! Dapat 4A pong dah bersyukur and ibu Qis gembira sangat .. Qis peluk semua cikgu and I saw my science teacher crying when hugging me ! Qis minta maaf  dekat my crying teacher tu sebab dapat science B .. Dia kata it's okay because you've try hard .. Qis pong nangis lah jugak ! You know what ? Happy gilabila babah give me a present which is My New Phone ! HAahahahXD Seriouly happy ! Wanna see my result ? But Qis sensetkan Number IC :D

Crying.. See my RED eyes :)

My Result

Qis tunjuk result bukan niat show off but nak bagi semangat dekat adik2 yang nak amiik result suapay be strong and stay coool kay ! Byebye ! Goodluck guys !


new past