Tutorial : Register Shoutbox Busuk
Friday, 2 November 2012, ϟ 0 shout(s)

Assalamualaikum !


Sekarang shoutmix dah kena bayar kan ? Bukannya murah but makin mahal adalah ! Oke2, ada orang tanya dekat FB shoutbox tu apa ?

Apa itu shoutbox ?

Shoutbox ialah sejenis widget yang digunakan untuk chitchat or mentioning apa2 dekat owner blog tersebut . Shoutbox ni memudahkan para blogger communicate antara satu sama lain :'D 

Sekarang , ada sebuah shoutbox yang Qis baru jumpa dekat Encik Google hari tu and terus pakai .. Wanna see my shoutbox ?



Qis suka gila shoutbox ni dunno why ? Oke2 . Nak tahu cara register ? Follow the steps ;'D

1) Korang pergi sini 

2) Lepastu pergi sini pulak !

3) KOrang akan nampak macam ni kan ?



4) Korang scroll down and akan jumpa this kindda words right ?



5) Klik situ and dia keluar macam ni pulak kan ?


6) Korang fill in the blank dengan betul tau . Lepastu jangan lupa pulak nak ingat password tu kay ? Next step . Lepas dah isi tu dia keluar macam ni pulak ..


7) Korang isi lah apa yang patut and kalau nak kasi lawa korang punya shoutbox pergi dekat Customize Shoutbox   tu oke ?

8) Kalau dah siap edit edot shoutbox tu . Korang ambil lah code generated tu .. Taktahu nak paste dekat mana ? Oke2 . Follow the steps baby!


9) Korang click ADD A GADGET tu then bukak HTML/Javascript then pastean di situ oke ?

10) Now, korang tengok blog korang .. Ada tak shoutbox tu . Kalau ada say thanks to me oke ? HahaXD BYe . Asalamualaikum !


new past