Tutorial : Simple Blockquote
Tuesday, 20 November 2012, ϟ 0 shout(s)

Greeting Text




Okay . Qis taktahu nak terangkan macam mana so cuba tengok blocquote tu apa kay :) Qis nak ajar 2 type blockquote :) Harap korang faham apa yang Qis ajar ni kay :)

Simple Blockquote Without Background


Takpayah baca ayat tu . Qis main taip je . Hihihi :3 How to make it? Here we go !

 Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Templates.

 Tekan CTRL+F/F3, search for this code :

.post blockquote {

 Now korang copy code ni and pastekan di BAWAH  code step number 1 tu okay ?

border: 3pxdotted #FFFFFF;padding: 7px;  }

 Preview and Save !

Simple Blockquote With Background



Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Templates.

 Tekan CTRL+F/F3, search for this code :


.post blockquote {

 Now korang copy code ni and pastekan di BAWAH  code step number 1 tu okay ?


 background: url(http://2.bp.blogspot.com/-iM8v1XoyiI8/UFH9yLYdAyI/AAAAAAAAFlk/odVMMEzbxqo/s1600/Background13.png);
border: 3px dotted #FAAFBA;
padding: 7px;
}

 Preview and Save !



 NOTA ARNAB

123 : URL Background blokquote korang . Boleh amik dekat freebies Qis
123 : Ketebalan border . Semakin bertambah number semakin tebal border
123 : Boleh tukar ke dashed / dotted / solid
123 : Colour border







new past