CopyPaster?
Sunday, 7 July 2013, ϟ 2 shout(s)


Assalamualaikum.


Setekah sekian lamanya tak bukak blog. Almost 3 months kot. Check chatbox dahramai minta followback tapi I'm so sorry because aku terdelete code chatbox & as you seen chatbox dah takde dekat sidebar. If you wants me to followback, just comment okay.. Lagipun aku dah tak active sama sekali dekat blog. Busy ngko dengan twitter. Hahaha. Kalau nak followback melalui twitter pun takpe, mention je nyah okay :)
Banyak yang aku nak cerita hari ni. Anyway, tengok my new blog. Acah-acah superman engko. Sweet je. Haha. Full credit to designer. Aku takkan buang credit dia sebab cuba uols bayangkan, aku dah letih-;etih design template ni, aku upload dekat blogskin, then ada manusia pakai template ni lepastu buang credit. Kalau hal itu terjadi, korang layak mencarut kepada users template tu. Suka hati je buang credit. Okay.
This is what we glad to called a COPYPASTER
Well, aku takkan post benda yang takde isi. Okay. Lets talk about copypaster. People nowadays bukan boleh copypaste dekat blog sahaja. Dekat twitter pun nak jadi copypaster jugak. Apa fungsi butang RT yang disediakan? Butang Favorite? Butang Quote RT? Kenapa mesti nak copy tweet orang lain. You can compose PURE tweet kan? Kalau dah takde idea sangat nak tweet, just pikir tweet lain. Blog pun sama.. Kita susah payah cari code itu ini tapi dia copy macam tu je without telling / ask our permissions. Commonlah dude. Kita dah besar boleh fikir kan?


Dah dah lah tu copypaste.. Kalau nak copy sangat pun, tanya owner dia. Jangan pakai copypaste je. Ataupun kau credit dekat dia. Takde terkesan perasaan kesian ke dekat dia. So, conclusion dia, jangan copypaste org lain punya alright? Remember, if you respects the other people, you'll be respect back. Quote for a day :)





new past